“Des de fora no es pot fer el que voldries; vaig sentir que havia de venir”

13 12 2009

ENTREVISTA | Albert Bosch, informàtic callussenc

Albert Bosch Codina és un informàtic callussenc que viu i treballa a Londres des de fa més de 2 anys. S’ha desplaçat a Callús aquest cap de setmana i hi ha estat poc més de 24 hores. El motiu principal de la seva visita ha estat el Referèndum sobre la independència d’aquest 13 de desembre.

Com se’n va assebentar que es feia aquesta Consulta?
Segueixo l’actualitat del país a través d’internet, sobretot, a portals com Vilaweb, l’Avui.cat i el Regió7.cat. Evidentment, el referèndum d’Arenys va ser notícia, i posteriorment vaig saber que en feien un al meu poble, Callús. A més a més, fins i tot la BBC se n’ha fet ressò, de la consulta.

La BBC?
Sí, diguem que el tema ha tingut una repercussió similar a la que té l’afer sobre l’Estatut. A la televisió no ho he sentit, però per internet s’ha publicat.

Aleshores es va preocupar per saber com podia votar vostè…
Sí, la meva mare ho va preguntar a la comissió organitzadora. Vaig saber que no es podia ni per internet ni per correu.

Ha vingut expressament per la consulta?
Diguem que m’ho vaig fer venir bé venir aquest cap de setmana i no un altre. Vinc tot sovint. No tenia previst ser aquest cap de setmana a Callús, però vaig trobar un vol barat i finalment he pogut ser aquí. Vaig notar que ho havia de fer. Hi ha molta gent col·laborant, i a vegades t’adones que no pots fer tot el que voldries. No vull qualificar-ho d’obligació moral, però m’ha ajudat a venir.

S’hi ha estat ben poc…
Sí, vaig arribar dissabte a la tarda i marxo avui [diumenge] al vespre.

Què explica als seus amics i companys de Londres? Saben què és Catalunya?
Si em pregunten sobre Catalunya s’extranyen de la resposta, no es coneix gaire el nostre país, però un cop els ho he explicat ho accepten bé.

Com ha trobat la organització de la consulta a Callús?
No m’esperava que estés tant ben organitzat. S’ha col·Locat una carpa al mig del Passeig. El que dóna més força és que ha estat un acte organitzat des de baix, sense que cap empenta de cap govern. Aquesta, la força de la gent, és innegable.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: